Neljä syytä

15 vuotta samat kriteerit: Leikkaa mahdollisimman vähän ja pidä se raita. Se tärkeä vitivalkoinen soiro. Syntymäraita!

Meen kampaajalle siinä vaiheessa kun äiti käskee. Monesti pyytänyt kaveria, kummitätiä, tai mummua saksimaan latvat. Viis veisannut hiusten kunnosta tai hoidosta, mutta unelmoinut silti pitkistä ja paksuista.

Yleensä päässä on ponnari tai joku vastaava sykerö. Letit luonnistuu silloin tällöin. Aukinaisina on takussa. Suoristusrautaa en edes omista.

Täten hiukset muistuttaa paljon meikeistä ja kynsistä. En koe kovin tärkeiksi. Ei ole bravuuri. Annan niiden suhteen vapaat kädet muille, tai siis useimmiten oon välittämättä ja meen vaan.. Onhan elämässä muutakin mietittävää ja näytettävää.

Hiuksissa on silti jotain ihailtavaa. Kaunista. Persoonaa. Toisilla on hillityt, pitkät ja suorat. Toisilla räiskyvät, lyhyet, ja kierot. Vähän kuin luonne, harrastus, tai vaatteet. Toinen on vahvatahtoinen. Toinen mukavuuden ohjaama. Toinen muuttumaton. Toinen näkyvämpi.

Puhtaat hiukset ja pehmeät hiukset on parhautta. Mutta kauneusalan yritys ja minä? Voiko meissä kuitenkaan olla mitään yhteistä? Voi, koska Four Reasons ja kauneuden sanoma, jonka idea on ihmisissä, Sinussa, aitoudessa, ja intohimossa.

Four Reasons on ainutlaatuinen ja puhuu mun kanssa samaa kieltä. Ollaan me. Ollaan suomalaisia. Ollaan outoja. Menestyksen nälkäisiä. Luontoa kunnioittavia. Aitoutta haluavia. Rohkeita. Hyviä näin.

Yhteistöitä on nykyään kaikki kanavat täynnä. Vierastan itse sellaisia, jotka rakentuvat tuotteiden tuputtamiseen. Tai tiettyyn määrään julkaisuja, tietyillä tägeillä, tiettyä summaa vastaan. En vain ole mikään vaikuttajatyyppi, en etenkään sellainen, joka pitää tai uskoo tavallisia myyntipäivityksiä.

Four Reasons ja mä ei kuitenkaan olla tavallisia. Me pyritään yhteiseen päämäärään. Kestävään kokemukseen. Kauniiseen epätäydellisyyteen. Yksittäistä tuotetta tärkeämpää on tarina ja sanoma. Oteaan minut minuna ja sinut sinuna. Hauskana tai monimutkaisena. Omanlaisena.

Yhdessä voidaan rikkoa kaavoja. Nähdä arvot ulkokuorta suurempina voittoina. Viedä tyytymättömyys ja paine parempaan minäkuvaan. Surullisina, iloisina tai luovina. Haluten toistemme, muiden, ja luonnon parasta.

Kun jakaa yhteisen arvo- ja ajatusmaailman, ei kaipaa kattoa, seiniä, tai muita rajoja. Voi vain samaistua, kokeilla ja inspiroitua. Hiuksista, ajatuksista tai ihan jostain muusta.