Kiittämätön kakara

Varmaan kaikki ovat joskus olleet sellaisten ihmisten seurassa, joiden asiat vaikuttavat olevan aika hyvin, mutta siitä huolimatta he vain valittavat jatkuvasti, kun mikään ei kelpaa. Milloin on vikaa koulussa tai työpaikassa, milloin parisuhteessa tai ulkonäössä, milloin yhteiskunnassa ja milloin kesäloman pituudessa. Aina on jokin asia huonommin kuin mitä pitäisi ja ikinä vika ei löydy itsestä.

Kaikki ovat varmaan kokeneet myös sen päinvastaisen. Kun joku, joka elää aika yksinkertaista elämää on puhunut kiitollisuudesta. Kun joku on kertonut tuntevansa olonsa onnelliseksi ja etuoikeutetuksi, vain koska hän on syntynyt Suomessa ja pystyy itse maksamaan vuokransa.

Olen itse oppinut arvostamaan monia asioista parin viime vuoden aikana. Tätä kirjoittaessa tulee kuitenkin huono omatunto. Tulee syyllinen olo siitä, miten kiittämätön olen ollut kuluneen kuukauden aikana.

ISMV6189

Vuoden vaihteen jälkeen olen hukannut monia arvokkaita asioita arjen sumuun ja omiin vaatimuksiini. Vaikka kaikki on  ollut hyvin, olen ollut hieman synkkämielinen.

En ole esimerkiksi ollut tyytyväinen yhteenkään kisaan koko kautena. Mikäli sijoitus on miellyttänyt, on suoritus itsessään jättänyt toivomisen varaa. Mikäli olen ollut tyytyväinen omaan panokseeni, on sijoitus ollut pettymys. Minua on myös ärsyttänyt moni muu asia tässä elämässä, minkä seurauksena positiiviset jutut ovat unohtuneet.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Sitä on oikeasti kyvytön elämään hetkessä, jos kokee jonkin puuttuvan. Helposti keskittyy enemmän niihin asioihin, jotka ovat huonosti, kuin niihin, joita arvostaa ja jotka ovat hyvin.

Kyseinen kiittämätön käytös ja valittaminen ovat vastenmielisiä. Sitä hukkaa energiaa ja saa vain huonomman mielen. Jos sen sijaan päättäisi nähdä asioiden positiivisen puolen, niin elämästä saisi nopeasti elämisen arvoista.

USANA 2017 FIS Nordic Junior & U23 World Ski Championships
© flyingpointroad

Processed with VSCO with a5 preset

Palasin muutama päivä sitten  kotiin nuorten MM-kisoista. Kisojen jälkeen oli aluksi pettynyt ja tyhjä olo. Harmitti, että sairastuin muutaman päivän ennen kisoja. Harmitti, että ei tullut mitalia, josta kovasti haaveilin. Ärsytti myös se, että olin laiminlyönyt koulua ja kirjoituksiin lukemista hiihdon ja laiskuuden takia.

Ekana päivänä Suomessa ei oikein tiennyt mitä elämällään seuraavaksi tekisi.

Pari päivää myöhemmin kaikki onneksi kirkastui. Osaan jo olla tyytyväinen suorituksiini USA:ssa ja koitan viedä mukanani tulevaisuuteen vain kivat muistot reissusta oppien lisäksi.

Ei se elämä yhtiin lastenkisoihin saa kaatua…

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Asenteessa on siis Piipon neidillä ollut vikaa, mutta nyt on aika ajatella monipuolisemmin. Kaikki elämän osa-alueet eivät tule ikinä olemaan täydellisesti, vaikka kuinka toivoisi. Periaatteessa on muutenkin aivan sama mitä elämässä tapahtuu, mikäli suhtautuminen on kohdillaan.